Jennifer Adler


Mijn werk begint met een intakegesprek van zo’n drie kwartier tot een uur
Ik vraag u eerst het hemd van het lijf en leg daarna uit wat uw bekkenbodem is en doet.
Veel mensen hebben vaak geen idee hoe hun lichaam precies werkt en zijn zich er niet van bewust hoe nauw alles met elkaar is verbonden.
Bijvoorbeeld verstopping kan tot plasklachten leiden. Bij de volgende behandeling kan ik inwendig onderzoek doen, maar alleen als u dat wilt.
Het belang van dit onderzoek is dat je uitwendig niet bij de bekkenbodem komt.
Bovendien kan ik u tijdens dat onderzoek laten voelen om welke spieren het gaat die u moet ont- of juist aanspannen.
Aan de hand van het gesprek en alle bevindingen maak ik een persoonlijk behandelplan.
Bekkenfysiotherapie is maatwerk. Daarbij gaat het erom dat u weet wat er aan de hand is en wat u er aan kunt doen met oefeningen thuis en, afhankelijk van de klachten, met experimenteren met eten en drinken.
Dat kost tijd en daarom gaat het vaak om zo’n zes tot negen behandelingen over een periode van een half jaar.

Zicht- en meetbaar

Volgens Jennifer zijn er drie oorzaken van de problemen: de bekkenbodem is te slap, de coördinatie is verkeerd, zodat spieren bijvoorbeeld te laat worden aangespannen of de bekkenbodem is overactief, wat betekent dat de spieren constant zijn aangespannen.
Als u dat wilt, kunnen we bij het onderzoek en de oefeningen gebruikmaken van myofeedback.
Ik breng dan een probe bij u in die is aangesloten op de computer zodat de activiteit van uw bekkenbodemspieren zicht- en meetbaar is.
Bij pijnklachten kan elektrostimulatie helpen. Als het nodig is, schakel ik in overleg met u de huisarts in, of een psycholoog of seksuoloog.
Het bekken is het gevoelsgebied en ik vind het iedere dag bijzonder dat ik daarbij betrokken mag zijn. Ik heb een prachtig vak.

Afspraak?

(Kinder)bekkenfysiotherapie is mijn specialisme. Als perfectionist heb ik op dat vakgebied alle opleidingen en cursussen gevolgd die er zijn. Ook heb ik me verdiept in bijvoorbeeld operatietechnieken. Ik wil weten wat de mogelijkheden zijn om u, mocht dat nodig zijn, goed door te kunnen verwijzen. Ze werkt op maandag t/m vrijdag in haar eigen praktijk op de locaties Benthuizen en Zoetermeer. Als u een afspraak wilt maken, kunt u bellen met 06 143 20 807 of mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Wordt bekkenfysiotherapie vergoed?

Als u last heeft van urineverlies krijgt u negen behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering (let op dit komt in aanmerking van het eigen risico). Voor de behandeling van andere klachten hangt de vergoeding af van uw aanvullende ziektekostenverzekering. Per verzekeraar en per pakket verschillen de vergoedingen, van zes tot een onbeperkt aantal fysiotherapiebehandelingen. Voor (bekken)fysiotherapie hoeft u geen verwijzing te hebben.

bekkentherapiecom Jennifer adler